Hopp til hovedinnholdet
Lokalmat.no

Vegansk sjømat fra Helgeland- umami fra Nord

Det realiseres en blå revolusjon gjennom vegansk sjømat som produseres uten bruk av ferskvann eller fôr. Norsk tare produseres i havbruk, er ny type sjømat som smaker fantastisk og som inneholder viktige næringsstoffer. Som en åker i havet vokser den nye sjømaten opp under midnattssol i friskt salt hav.

Skrever av: Leonore Olsen

Virksomheten: Sjy Seaweed

Lokasjon: Nordland

minimize

27. Juni 2022

Vegansk sjømat fra Helgeland- umami fra Nord

Vegansk og glutenfri sjømatsnack

Sjy er den Helgelandske betegnelsen på sjø. For oss er intet mer essensielt enn å ta vare på mattradisjoner som er bygt opp i generasjoner langs kysten, men også å lage nye. Norsk tare smaker fantastisk godt! Våre produkter kjennetegnes av at de har høy umami, smaker hav men som samtidig er gjenkjennelig i et format som er lett å like og lett å forstå. Skandinavia har få mattradisjoner knyttet til tang og tare. Dette er i økende grad i ferd med å endres.
2021_09_04_Fishwife+SjySeaweed_outdoor_snacking-90.jpg

Sjy passer perfekt rett fra posen med god drikke eller som tilbehør til foreksempel tapas

Zenteno Visuals

Seaweed revolution!

Nye tider og nye generasjoner krever høyere bærekraft og sunnere produkter. Samtidig skal ingen av disse gå på bekostning av smak. Tare er marine planter som svarer på flere viktige trender i matvaremarkedet. Eksempelvis er der en klar vridning mot det veganske. Vegansk sjømat er et rent norsk og nytt bidrag til matvaner i endring. Vi i Sjy ønsker å bidra til en ny sjømatrevolusjon fra Nord!
Trygg Tare! Norsk tare en ny råvare med relativt nye verdikjeder. Lokalmatrevisjonen er et sterkt bidrag til at disse profesjonaliseres.

Sjy har bygd en skalerbar produksjonslinje på Indre Kvarøy på Helgelandskysten

Zenteno Visuals

Tare såes og høstes som en åker. Sjy seaweed kjøper utelukkende tare fra Norske havbruksprodusenter. Bildet er fra Pursea's produksjon i Rødøy Kommune

Zenteno Visuals

Evige arbeidsplasser

Sjy er en bedrift som er bygd for å bidra til lokal verdiskaping. Vi har lagt vår aktivitet til Indre Kvarøy for å kunne bidra med blå arbeidsplasser i en region som har sterk tradisjon for å skape inkluderende næringsliv. Vi ønsker at verdier som skapes skal komme lokalsamfunnet til gode og vi arbeider hver dag for realisere tare som en ny havbruksnæring for Norge.
2019_07_19_fotovandring_kvarøya-41.jpg

Indre Kvarøy ligger i Lurøy Kommune med store blå arealer og muligheter for å skape verdi

Zenteno Visuals

Sterke tradisjoner men alltid i utvikling

Indre Kvarøy er en stein i havet på en utsatt kyststrekning. Her har det aldri vært enkelt å livnære seg verken av jorda eller av havet. Dette tror vi har bidratt til en befolkning som ser muligheter, som tenker nytt og som dyrker samarbeid. Vi tror at det er gjennom begrensninger at innovasjon tvinges frem. Sjy er et produkt av nettopp dette.

Klippfisktørking på Indre Kvarøy

Barbara Baarsen Bostrøm

Gründer og daglig leder Leonore Olsen

Zenteno Visuals


Sjy Seaweed

Firma adresse:

Gårdsveien 12
8743 INDRE KVARØY

Besøksadresse:

Bekkefjæra nr 19
8743 Indtre Kvarøy


Mest populærer produkter fra Sjy Seaweed

Sjy Seaweed

Vegan Sea Chips Norsk Tare og Havsalt

En crispy umami opplevelse fra Helgeland! Norsk tare mikset med mais og potet gir en avrundet mild smak av norsk sjø!

Sjy Seaweed

Vegan Sea Chips Norsk Tare og Steinsopp

En crispy umami blandet med salt tare og steinsopp! Norsk tare mikset med mais og potet gir en avrundet mild smak av norsk sjø!