Hopp til hovedinnholdet
Lokalmat.no

Trøndersk mozzarella

Italiensk ferskost laget på ekte trøndersk melk!



Skrever av: Kathrine S. Lundgren

Virksomheten: Vuku Gårdsmeieri

Lokasjon: Trøndelag

minimize

4. Juli 2022

Trøndersk mozzarella

Mozzarella

Mozzarellaen vi lager i Vuku er basert på en italiensk resept, nærmere bestemt fra Calabria-regionen i sør-Italia.


Med melk fra trønderske kyr, og en tradisjonell ystemetode, får vi frem den gode smaken en mozzarella skal ha; lett syrlig, lett salt og kjempegod!
sommer_ku_vukugardsmeieri.jpeg

Kyr på sommerbeite

Albertine Løseth Vestvik

Fremtidsrettet produksjon tuftet på tradisjoner

Vi i Vuku gårdsmeieri liker at det skjer ting.

Derfor er vi stadig på jakt etter nye varianter og ostetyper som passer inn i produksjonen vår.

Sommeren 2022 er vi i gang med å lage brunost på mysen fra mozzarellaproduksjonen. Det er en god utnyttelse av melkeråvaren, samtidig som vi tar i bruk norsk tradisjonsysting i kombinasjon med den mer eksotiske mozzarellaen.
Brunost og mozzarella

Tradisjonsysting - både på norsk og italiensk

Albertine Løseth Vestvik


Vuku Gårdsmeieri

Firma adresse:

Smålandsvegen 127
7660 VUKU


Mest populærer produkter fra Vuku Gårdsmeieri

Vuku Gårdsmeieri

Pizzamozzarella - cubetti

Pizzamozzarella cubetti er en ternet, tørrere variant av den tradisjonelle mozzarellaen. Avgir ikke væske under steking og tåler høye temperaturer uten å bli brent.