Trøndersk mozzarella
Italiensk ferskost laget på ekte trøndersk melk!
Skrever av: Kathrine S. Lundgren
Virksomheten: Vuku Gårdsmeieri
Lokasjon: Trøndelag
4. Juli 2022

Mozzarella
Mozzarellaen vi lager i Vuku er basert på en italiensk resept, nærmere bestemt fra Calabria-regionen i sør-Italia.Med melk fra trønderske kyr, og en tradisjonell ystemetode, får vi frem den gode smaken en mozzarella skal ha; lett syrlig, lett salt og kjempegod!

Kyr på sommerbeite
Albertine Løseth Vestvik
Fremtidsrettet produksjon tuftet på tradisjoner
Vi i Vuku gårdsmeieri liker at det skjer ting.Derfor er vi stadig på jakt etter nye varianter og ostetyper som passer inn i produksjonen vår.
Sommeren 2022 er vi i gang med å lage brunost på mysen fra mozzarellaproduksjonen. Det er en god utnyttelse av melkeråvaren, samtidig som vi tar i bruk norsk tradisjonsysting i kombinasjon med den mer eksotiske mozzarellaen.
Brunost og mozzarella

Tradisjonsysting - både på norsk og italiensk
Albertine Løseth Vestvik
Mest populærer produkter fra Vuku Gårdsmeieri
Pizzamozzarella - cubetti
Pizzamozzarella cubetti er en ternet, tørrere variant av den tradisjonelle mozzarellaen. Avgir ikke væske under steking og tåler høye temperaturer uten å bli brent.