Hopp til hovedinnholdet
Lokalmat.no

Gode råvarer gir utsøkte produkter

Tilgangen på kortreiste råvarer av høy kvalitet, er et kjennemerke på våre produkter. Vårt barske og kalde klima gir grobunn for planter, dyr og fisk som trives nettopp her, og resulterer i særegen smak og produksjon som setter bærekraft lokale tradisjoner i forsetet.

Skrever av: Einar R. Melkersen

Virksomheten: Heimlaga fra Fjelleng

Lokasjon: Nordland

minimize

8. August 2022

Gode råvarer gir utsøkte produkter

Heimlaga kaviar

Fersk kaviar, en spesialitet som inneholder 90% torskerogn fisket i Lofoten. Meget populært sesongprodukt, som kun produseres under Lofotfisket i februar og mars.

I motsetning til de fleste typer kaviar en kjøper i butikker, lager vi kaviar av fersk rogn. Det gir en meget god kvalitet på produktet, høyt innhold av vitaminer og mineraler og en får en annerledes smaksopplevelse enn tradisjonell tubekaviar. I tillegg er innholdet av torskerogn i den ferdige kaviaren svært høyt (90%), innholdet av tilsatt salt er lavt (under 4%) og sukker enda mindre (under 2%).

Den ferske rogna blandes med nøye utvalgte ingredienser og krydder, modnes over natta og pakkes i porsjonspakker a 200 gram, og fryses. Dette for å bevare smak og kvalitet. Det ferdige produktet tines i kjøl i løpet av få timer. Åpnet produkt lagres kjølig og holdbarheten er ca. ei uke. Kaviaren har delikat rødlig farge og røyksmak, med ettersmak av godt krydder.


Kaviar.JPG

Nylaget kaviar, av fersk skreirogn

Perly Melkersen

Veien videre

Siden oppstarten i 2020 har vi jobbet aktivt med planer for videreutvikling av nye produkter og økning av produksjonen. Vi er nå i dialog med Innovasjon Norge og LOVE utvikling når det gjelder planene for utvidelse. Vi er nemlig på tur til å vokse ut av dagens produksjonslokaler og ser på alternativene for utvidelse.

For oss er det viktig at det vi gjør er lokalt forankret, givende og bærekraftig. Det innebærer at vi ser for oss å vokse sakte som bedrift. Det for å ivareta sjelen og gleden i det vi produserer.
Heimlaga sine produkter skal gjenspeile trygg mat basert på lokale råvarer. Lokalmatrevisjonen gjør det enkelt for oss som bedrift å ivareta dette. Dette gjennom å se på alle ledd i produksjonen, fra innhøsting til ferdig emballert produkt.

Nylaget seilaks av "klubbsei" fra yttersiden av Vestvågøy

Einar R. Melkersen

Fersk gomme med rosiner, nydelig på brødskiva

Perly Melkersen


Heimlaga fra Fjelleng

Firma adresse:

c/o Perly Melkersen Indre Steinfjordvei 124
8360 BØSTAD

Besøksadresse:

Indre Steinfjordvei 124
8360 Bøstad

Mail og telefon

melkersen@online.no
91150709

Mest populærer produkter fra Heimlaga fra Fjelleng

Heimlaga fra Fjelleng

Heimlaga gomme, rosiner

Gomme er et gammelt tradisjonsrikt osteprodukt, som brukes til hverdag og fest. Vår produksjon av gomme foregår hele året og oppskriften har gått i arv fra husmor til husmor. Lages av fersk melk fra Nord-Norge.

Heimlaga fra Fjelleng

Heimlaga Kaviar

Fersk kaviar, en spesialitet som inneholder 90% torskerogn fisket i Lofoten. Meget populært sesong produkt, da produksjonen foregår hovedsakelig i februar og mars.