Fruktbart samarbeid

Odd Langdalen Frukt og Grønt Engros AS er en familiedrevet bedrift med over 50 års erfaring fra frukt- og grøntbransjen. De har også datterselskapene Frukthaven, som leverer fruktkurver og Fresh Cut, som produserer et bredt sortiment av bearbeidede salater, grønnsaker og frukt. I tillegg til frukt og grønnsaker leverer de bær, urter og sopp til storkjøkkenmarkedet og ønsker nå å satse enda mer på lokalproduserte norske råvarer.

14021637_10207882014181080_1190315333004490487_n- Markedet og etterspørselen for lokalprodusert mat er i sterk vekst. Grossister som oss er ofte tettere på både leverandøren og kundene, og kan således være bindeleddet som opprettholder den lokale tilhørigheten for produsent og sluttbruker, sier Jørgen Rustad.

Som landets nest størst leverandør av frukt og grønt har de en landsdekkende distribusjon fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. Hovedavdelingen ligger i moderne lokaler på Langhus like utenfor Oslo, mens de har seks lager/avdelinger lokalisert i flere av de største byene. De leverer til alt fra store offentlige kunder som Forsvaret, Oslo kommune og Trondheim kommune til private kunder som Olav Thon gruppen, Eurest og Gress-gruppen, der blant annet Hurtigruten inngår.

- Odd Langdalen ønsker å kunne tilby et godt utvalg med lokalmat for våre kunder i alle segmenter. Vi ser det som et viktig konkurransefortrinn å satse på lokalmat, ikke minst for restaurantmarkedet hvor etterspørselen etter slike produkter har økt merkbart bare den siste tiden, fortsetter Rustad.

Viktig med kvalitetssikring og trygg lokalmat

Samarbeidet om felles standard og revisjon av lokalmatprodusenter er også en viktig årsak til at Odd Langdalen nå blir med på laget. For kjøpersiden betyr det at de har et felles verktøy for å få dokumentert at det produseres trygg lokalmat på en forsvarlig måte. Lokalmatrevisjonen er en enkel måte for produsentene å forholde seg til et omfattende regelverk. Hygiene/IK-mat, merking, HMS og sporbarhet er områder som vektlegges spesielt.

- Det er viktig for oss å tilby trygg mat, og ved å samarbeide med Lokalmat.no og produsentene her vet vi at dette er tatt på alvor og et krav for produsenter som vil være med. Dette har også bidratt til at Lokalmat.no passer godt inn med våre verdier og strategi for denne kategorien fremover, avslutter Jørgen Rustad.