- Vi ser nå at arbeidet har båret frukter og det er gledelig at stadig flere oppdager Lokalmat.no. I høst har vi hatt over 2000 brukere i uken, sier prosjektleder Kay Nilsen i Matmerk.

Nye produsenter kommer til fra hele landet og gjør portalen aktuell for stadig flere matinteresserte. Det er nå godt over 600 registrerte produsenter med over 1500 produkter fra Lindesnes i sør til Alta i nord. Lokalmat.no har allerede den største og mest komplette oversikten over lokalmat i Norge, men ambisjonen er å få med alle som produserer lokalmat, både store og små. Derfor har de nå tatt grep og gjort forbedringer.

 

Brukervennlighet er nøkkelen

Tidligere i år ble både produsenter og innkjøpere intervjuet for å høre hvordan man kan øke nytteverdien som de har av Lokalmat.no. Svaret var at det må være enkelt å registrere seg som produsent og legge inn produkter, og at det må være  komplett produktinformasjon for kjøperne slik at de finner alt på ett sted. - Det er viktig at Lokalmat.no er en brukervennlig løsning som motiverer og inspirerer både produsenter og innkjøpere. Vi har derfor tatt tak i tilbakemeldingene deres og gjort en rekke forbedringer og lagt til nye funksjoner som gjør at brukeropplevelsen blir bedre og nytteverdien høyere, sier Nilsen.

En av de viktigste nye funksjonene er at de produsentene som leverer til dagligvarehandelen og allerede er registrert i EPD-databasen kan overføre sin produktinformasjon derfra til Lokalmat.no. På den måten kan de bruke produktdataene som de allerede har registrert (bla. produktnavn, ingredienser, allergener, næringsinnhold, oppbevaring, etc.) og slipper kjedelig dobbeltarbeid. - Vi er svært fornøyde med å ha fått til denne samarbeidsavtalen med Tradesolution, fortsetter Nilsen. Les mer om de nye funksjonene og se vår nye intro-video her.

 

Obligatorisk egenrevisjon

Et svært viktig punkt for de som jobber med innkjøp av mat og drikke er at de må være sikre på at det er produsert på en trygg og forsvarlig måte. Alle dagligvarekjedene og sentrale innkjøpere i Horeca/storkjøkken-markedet har derfor bestemt at egenrevisjonen på Lokalmat.no er obligatorisk for alle som leverer til dem. Alle produsentene på Lokalmat.no må derfor gjøre sine egenrevisjon så snart som mulig for å fortsatt få være i portalen. Dette er et absolutt krav fra kjøperne, og i løpet av den nærmeste tiden vil det settes en strek der de produsentene som ikke har gjort sin egenrevisjon vil slettes fra portalen. Se intro-video for egenrevisjon her.

- Vi oppfordrer alle som produserer lokalmat og ønsker å vise den frem til potensielle kjøpere om å registrere sine produkter og gjøre sin egenrevisjon i Lokalmat.no. Registreringen koster ikke noe for deg som produsent, og er nå i tillegg blitt enda enklere, så det er ingen grunn til å vente, avslutter Nilsen.