Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om Lokalmat.no.

Hvorfor skal jeg registrere meg som produsent i Lokalmat.no?

  • Bli mer synlig for potensielle kjøpere
  • Dokumenter krav fra kjøper og myndigheter med dette enkle verktøyet
  • Oppdater egen profil på en rask og enkel måte
  • Fortell historien som får deg til å skille deg ut og selge mer

 

Hvorfor skal jeg registrere meg som innkjøper i Lokalmat.no?

  • Finn lokalmat fra hele Norge samlet på ett sted
  • Søk på hva som produseres i nærområdet eller hva som er i sesong
  • Sjekk næringsinnhold og allergener i produktene
  • Finn epd-nummer
  • Finn ut hvilken grossist som fører produktet og hvilke størrelser som finnes på forpakning
  • Få dokumentasjon på mattrygghet, HMS o.l.

 

Hvem kan registrere seg på Lokalmat.no?

  • Produsenter av mat- og drikkevarer med en lokal identitet, særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller råvarer. Produsenten legger selv inn sin profil, men må godkjennes av Matmerk før informasjonen publiseres
  • Innkjøpere i dagligvare- og restaurantmarkedet som er interessert i tilby mer lokalmat. For eksempel kjøpmenn, kokker, kjøkkensjefer, sentrale innkjøpere, etc.

 

Hvem står bak Lokalmat.no?

  • Bak lokalmat.no står den uavhengige stiftelsen Matmerk, Rema 1000, Coop/Ica, Norgesgruppen, Bunnpris, NHO Innkjøpskjeden, Nores, Servicegrossistene, Spesialgrossisten, Systemkjøp og Landbruks- og matdepartementet.